EPS er materialet som på folkemunne kalles «isopor». Bruk av EPS som byggisolasjon gir betydelig energi- og ressursbesparing, og reduserer dermed utslipp av klimagasser. Som emballasje sørger EPS for beskyttelse av ømfintlige varer under transport og håndtering. Som næringsemballasje (for eksempel fiskekasser) bidrar EPS til økt mattrygghet og mindre matsvinn.

EPS har stort volum, hele 98% er luft. I et EPS-produkt er det kun 2% av volumet som er plast, og 100% av denne plasten er resirkulerbar. Kapp, svinn og avfall resirkuleres til nytt råstoff og nye produkter.

Nå lanserer vi returordning for brukt EPS (avfall) for resirkulering ved vårt hovedkontor i Fredrikstad. Målet er at så mye som mulig skal tilbake i kretsløpet og fortsette sitt liv som miljøvennlige, energisparende isolasjonsprodukter. Både næringsliv og privatpersoner er velkommen til å benytte seg av tilbudet.

"Med returcontainere for EPS ved våre fabrikker, er det både enkelt og kostnadsfritt for næringsliv og privatpersoner å levere dette verdifulle materialet til resirkulering!"


Plast i naturen er et stort miljøproblem. Jackon er en del av plastindustrien og ønsker å være en del av løsningen for å redusere plastforurensning.  Jackon har den norske EPS-foreningen i ryggen, og er del av et større europeisk samarbeid. Bransjen har inngått en felles forpliktelse til å øke gjenvinningsgraden av EPS. Bedre returordning og innsamling av brukt EPS ved fabrikkene er tiltak som virker.

HVEM KAN LEVERE?

Jackons returordning omfatter både næringsliv og privatpersoner. Alle er velkommen til å benytte seg av tilbudet.

HVOR FINNER DU OSS?

Sørkilen 3, 1621 Fredrikstad (Gressvik)

Telefon: 69363300

HVORDAN GJØR DU DET?

For næringslivet:

 • Returpunktet er åpent for næringskunder etter dropin-prinsippet i Jackons åpningstider fra kl 07-15.
 • Det er kostnadsfritt
 • Henvendelse i ekspedisjonen (ikke resepsjonen). Følg skilt med lastebil til utlastingen på baksiden av fabrikken (Østsiden, mot vannet)


For private:

 • Returpunktet er åpent for private 2 ettermiddager i uken, tirsdag og torsdag fra kl 16-19
 • Du trenger ikke ringe på forhånd
 • Det koster ingenting
 • Henvendelse i ekspedisjonen (ikke resepsjonen). Følg skilt med lastebil til utlastingen på baksiden av fabrikken (Østsiden, mot vannet). Følg Vikerveien - Krosnesveien - Sørkilen.


HVA TAR VI IMOT?

 • Ren hvit og grå EPS, løs eller samlet i transparente sekker.
 • Avkapp av EPS-plater fra byggeplass og anlegg
 • Emballasje til elektriske artikler, hvitevarer, dataskjermer etc
 • Fiskekasser, cateringkasser og annen næringsemballasje


HVA TAR VI IKKE IMOT?

 • EPS med rester av betong, hardplast, sementplater, treverk, spiker, stifter, papp, plastfolie og annet som «forurenser» EPS’en

Om returordningen:

Jackons returcontainere tar i mot alt av ren EPS. Dette inkluderer f.eks. kapp fra byggeplasser og emballasje fra privatpersoner og lokalt næringsliv.

Containerne er bemannet for å sikre at materialet som leveres er rent nok til resirkulering.

Tjenesten er avgiftsfri.