Bygg

På Kråkerøy i Fredrikstad totalrenoveres et av Norgeshistoriens viktige signalbygg av et kvalitetsbevisst håndverkerteam. - For å ivareta bygningen er jobben under terreng minst like viktig som arbeidet over bakken. Derfor har vi valgt markedets klart beste løsning for drenering og isolering på Folkvang; Jackon Thermodren.

Historiske Folkvang2Det var her på Folkvang Einar Gerhardsen holdt den berømte «Kråkerøy-talen» i 1948. I talen tok han et definitivt oppgjør med kommunismen og staket ut en sosialdemokratisk kurs for Arbeiderpartiet – og Norge. Talen fikk stor oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt, og var med på å legge grunnlaget for det samfunnet vi kjenner i dag.

 

 

 

 

- Vi valgte Jackon Thermodren for å sørge for at grunnmuren får både riktig isolasjon og drenering. Thermodren gir dessuten god lufting av muren. Med dreneringshull og festeplugger til å montere platene over hverandre er det et godt og enkelt system å jobbe med, sier Dariusz Dubinski, som kjøpte det flotte bygget med tårn og utsikt over Glomma i 2013.

Folkvang Thermodren2Da Dubinski overtok var bygningen fra 1938 var den moden for renovering. Han gikk først i gang med å totalrenovere fasaden, deretter ble tomten rundt lagt til rette for parkering, og i bakken ligger Jackofoam XPS. Innvendig er 4 av 6 leiligheter nå ferdigstilt.

- Dette er snekkerarbeid av høy kvalitet, sier sjef for produktutvikling i Jackon, Eivind Olsen som selv er Kråkerøy-beboer. – Det er moro å se at de tar godt vare på et bygg som har en så viktig plass i Norges historie. Og ekstra gøy at de velger de beste produktene og løsningene også under terreng med Jackon Thermodren.

Den unike grunnmursplaten Thermodren som både isolerer og drenerer, produseres av Jackon. Isolasjonsprodusenten har både fabrikk og hovedkontor på Gressvik, et par steinkast og en liten svømmetur fra Folkvang. Siden etableringen i 1956 har Jackon, i likhet med Gerhardsens tale, satt sitt preg på Fredrikstad-samfunnet. Bedriften har utviklet seg til å bli en betydelig aktør også i europeisk målestokk, og kan smykke seg med tittelen som Nordens ledende produsent av isolasjon og emballasje i ekspandert og ekstrudert polystyren (EPS og XPS).

2020 06 Folkvang Eivind og Dubinski 02Utviklingssjef Olsen gir Dubinski gode tips om hvordan han bør fortsette arbeidet på Folkvangs grunnmur over terreng. Dubinski ser for seg en løsning med Jackopor EPS og puss.

- I Polen er vi vant til å pusse bygninger, så vi skal nok sørge for en god løsning med pusset Jackopor over terreng.

Dubinski har ikke jobbet med Thermodren før, men er godt fornøyd med både produktet og systemet. Olsen kan fortelle at Jackon har flere markedsledende byggesystemer, og inviterer til en gjennomgang når arbeidet på Folkvang er ferdigstilt.

- Ta med deg teamet og besøk oss på Jackon Kompetansesenter på Gressvik. Da skal vi lære dere om både Thermodren, Thermomur og Jackon Ringmur – flere Fredrikstadprodukter av historisk kvalitet!

Ta en prat om ditt prosjekt