Allment

Industrikonsernet Jackon Group kjøper opp Finlands største isolasjonsleverandør, Thermisol Oy. Fredrikstad-baserte Jackon styrker dermed posisjonen som markedsleder innen isolasjon i Norden.

Jackon Group tok fra 10 februar over 90 prosent av aksjene i Thermisol Oy.

- Oppkjøpet av Thermisol Oy befester vår posisjon som markedsleder av isolasjon i Norden. Thermisol Oy er den største aktøren i Finland, med de beste produktene og det flinkeste mannskapet. Det er derfor veldig hyggelig å kunne annonsere dette oppkjøpet, forteller Stein Trygsland, konsernsjef for Jackon Group.

Sikrer fortsatt ekspansjon

Thermisol Oy er markedslederen på EPS isolasjon i Finland. Med sine tre fabrikker har selskapet god geografisk dekning av hele det finske markedet. Thermisol OY har en stor produktportefølje med sterke varemerker som leveres gjennom byggevarekjedene, i tillegg til en rekke spesialprodukter til industrisegmentet. Selskapet har vist gode økonomiske resultater, og hadde en omsetning på 25 millioner euro i 2016. 

- Vi har over lengre tid ønsket å styrke vår tilstedeværelse i Finland, spesielt innen isolasjon til bygg og anleggssektoren. Thermisol Oy, som er Finlands desidert største aktør innen EPS isolasjon, er en perfekt tilkomst for å fortsette Jackons ekspansjon i Norden, sier en fornøyd Trygsland.

Kontinuitet i Finland

Administrerende direktør i Thermisol Oy, Veli Ollila, beholder 10 prosent av aksjene etter oppkjøpet, og fortsetter som leder av selskapet.

- Vi er svært glade for at Veli Ollila ønsker å fortsette utviklingen av selskapet sammen med oss i Jackon. Dette sikrer gode rammer for fortsatt vekst av Thermisol OY og Jackon Group, forteller Trygsland.