Bygg

I forbindelse med lanseringen av 2 nye Thermomur-serier i mars, har Jackon gjennomført en endring i sin såleblokk. Den 5 cm høye oppkanten på hver side er fjernet, slik at såleblokken kan kombineres sømløst med de ulike Thermomur- og Ringmurseriene fra Jackon.  

Jackon Saleblokk med sortiment

- Endringen vi nå gjør med såleblokken er å anse som en videreføring av Thermomurlanseringene, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon. – Kundene våre vet at produktene i de brede sortimentene til Jackon Byggesystemer fungerer problemfritt sammen. Såleblokken er en integrert del av byggesystemene våre og har derfor fått en oppgradering denne våren.

Olsen forteller at den nye Thermomur 450-serien er et nytt alternativ til lavenergiboliger, opprinnelig utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet. Den unike isolasjonstykkelsen førte imidlertid til at 450-blokken ikke lot seg kombinere med såleblokken før oppkanten ble fjernet.

Enklere å legge radonduk

Jackon Såleblokk benyttes ved dårlige grunnforhold som krever større fundamentbredde og ved store laster. Trykkfasthet, mål, betongforbruk og bæreevne forblir uendret etter produktendringen. Olsen forteller fornøyd at endringen, helt i tråd med konseptet Jackon Byggesystemer, medfører en ytterligere forenkling på byggeplass:

- Nå som oppkanten er fjernet blir det enklere å legge radonduk. Duken må ikke lenger brettes, men kan legges flatt fra isolasjonen og over vangen på såleblokken før Jackon Thermomur- eller Ringmurselement settes på plass. 

 

Gå til Produktside

Les nyhetsbrev