Allment

-       Jackon har sterk lokal forankring. Selv om vi har ekspandert utover Norges grenser, og nå har 18 fabrikker i Europa, er det klart at ingeniørstudentene i vår egen hjemby skal kjenne oss på Jackon!

Jackons distriktssjef Frank Lønseth ønsker 50 førsteårs byggingeniørstudenter fra Høgskolen i Østfold velkommen til Jackons hovedkontor på Gressvik i Fredrikstad. Her får de lære om Jackons historie og produktsortiment før de blir tatt med på opplæringsrunde blant fullskala modeller i det 1500 m2 store kompetansesenteret. Til slutt går turen til fabrikken, og studentene får se hvordan kjente merkevarer som Jackopor, Jackofoam og Jackon Thermomur blir til – bare noen steinkast unna deres egne forelesningssaler.  

Et attraktivt fagmiljø

Teknisk rådgiver i Jackon Jostein Häckert har selv bakgrunn fra blant annet Høgskolen i Østfold. Han forteller hvordan gründerbedriften har vokst og utviklet seg gjennom god ingeniørkunst og innovative løsninger. Häckert beskriver basisproduktene EPS og XPS og forklarer hvordan Jackon har blitt best i klassen ved å utnytte produktenes egenskaper maksimalt i utviklingen av f.eks. Thermomur, Ringmur, Jackon våtroms- og membranplater, samt nyvinningen Jackon Thermodren.

-       Det er viktig for oss på Jackon å ha tett og god kontakt med fremtidens fagfolk, sier utviklingssjef Eivind Olsen. – Jackon har god tradisjon for å rekruttere lokalt, og vi er stolte av vårt sterke fagmiljø med noen av landets fremste eksperter innen bl.a. isolasjon og byggesystemer.

Læring og motivasjon

Førstelektor og lærer i betongfag ved HiØ, Inge Richard Eeg, kan fortelle om et studentkull med variert bakgrunn. – Noen kommer rett fra videregående, mens andre har flere års arbeidserfaring fra ulike land, sier han. – Felles for alle er at det gir motivasjon og lærelyst å se hvilke muligheter som finnes etter endt ingeniørutdannelse.

Distriktssjef Lønseth, har sydd sammen opplegget hos Jackon, og er ikke i tvil om at det er vel investerte timer. – Om få år er denne gjengen ferdig på skolebenken og vil være våre kunder og samarbeidspartnere. Da skal veien være kort til å kontakte isolasjonseksperten på Gressvik, og de skal vite at å velge Jackon betyr å velge kvalitet, sier Lønseth.

Varig bekjentskap

Johnny Thoresen, Manaab Zegeye og Kedish Kinfe Mengesha er engasjerte studenter som setter pris på besøket hos Jackon. Johnny kommer fra Moss og kjenner til enkelte av Jackons produkter fra prosjekter som selvbygger. Likevel var han ikke klar over omfanget i produktsortimentet – eller at produksjonen faktisk ligger i hans eget hjemfylke!

– Besøket gjør inntrykk på oss som et velkomment avbrekk i skolehverdagen, men også fordi vi får en inngående kjennskap – nesten et slags eierskap – til bedriften og produktene når vi får dem presentert på denne måten, smiler Johnny. – Vi snakkes på Bygg Reis Deg!