Bygg

Fukt og dårlig inneklima i kjellerrom er et problem i mange boliger i Norge. Et fuktig miljø danner grunnlag for mugg som sprer seg til materialene rundt. Resultatet er problemer som fuktskader, råte, vond lukt, allergier, helseskader og høye oppvarmingskostnader.

Arsaker til fukt illustrasjon logo2Løsningen for å få en tørr, varm og sunn kjeller, og dermed en fullverdig underetasje, er å sørge for riktig isolasjon og god drenering. SINTEF Byggforsk anbefaler at minst halvparten av isolasjonen skal være på yttersiden av kjellerveggen slik at veggene holdes varme og tørre.

Innvendig tilleggsisolasjon er ikke tilstrekkelig for å løse fuktproblemet. Uten isolasjon på yttersiden vil murveggen fortsatt være kald. Når varm inneluft med høy relativ fuktighet treffer den kalde flaten, kondenserer luftfuktigheten. Små vanndråper dannes, noe som gir grobunn for mugg og sopp i konstruksjonen og skaper et usunt innemiljø.

Jackon Thermodren® er en trykksterk og solid plate helstøpt i Jackopor®, til utvendig isolering og drenering av kjellervegg. Thermodrenplaten er diffusjonsåpen, og dens utforming tillater uttørking av muren og optimal drenering av fukt og vann. I tillegg ivaretas korrekt isolasjon. Egenskapene er testet og dokumentert hos SINTEF Byggforsk.

Les mer om fuktproblematikk og bruk av Thermodren.

Enten du bygger nytt eller skal etterisolere et gammelt hus, gjelder anbefalingene fra SINTEF Byggforsk. Jackon er stolt over å kunne tilby et produkt skreddersydd for norske boliger og vårt utfordrende norske klima.

La oss ta en prat om ditt prosjekt! Send en uforpliktende henvendelse.

 

Jackon Thermodren hel plate framside med fiberduk lys bakgrunn crop

Thermodren er en sterk plate til utvendig isolering av kjellervegg. De mange hullene sørger for optimal drenering og god diffusjon.

Thermodren pa vegg

Kjellervegger som er helt eller delvis nedgravd må beskyttes mot fukt og kulde. Hver fjerde bolig har behov for utbedring av drenering.

Fordeler med Thermodren

Thermodren isolerer, drenerer og tørker ut fuktige kjellervegger. Det som tidligere var en kilde til dårlig inneluft og fukt, kan nå blir en trygg vegg som bidrar til et sunt inneklima og bedre bokomfort.

  

 


 

 

 

Ta en prat om ditt prosjekt