Bygg

I salg nå!

Jackon Thermomur er blitt testet og videreutviklet gjennom 35 år. De siste årene har Jackon presentert flere ulike serier i det unike byggesystemet. Thermomur 350HD («heavy duty») er en ny, sterk serie spesielt utviklet for vegger under terreng med høyere tilbakefylling.

Forsterker byggesystemet

Jackon Thermomur 350HD standard rett forside FRI squareEivind Olsen er leder for produktutvikling hos isolasjonseksperten Jackon AS. Han forteller at Jackon samarbeider tett med den profesjonelle brukeren og i tråd med endringer i byggeforskriftene når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes. Jackon har gjennom mange år produsert Thermomur i ulike serier, i fjor økte antallet til 6, og nå 7 – alle tilpasset sitt bruksområde og byggeprosjektets energikrav i henhold til tekniske byggeforskrifter.

- Alle de 7 Thermomur-seriene kan kombineres sømløst med hverandre og med Jackon Ringmur. Den nye serien blir en forsterkning av byggesystemet og får fullt sortiment som inkluderer utvendig og innvendige hjørner, toppblokk og halvblokk, samt radonblokker.

Les mer om fordelene med Thermomur

Energieffektivt byggesystem

Jackon Thermomur består av lette blokker i EPS (ekspandert polystyren) som stables oppå hverandre som byggeklosser og fylles med betong. Resultatet er en solid og ferdig isolert mur som kan dekkes med murpuss utvendig over terreng eller kles med panel. Byggesystemet tilfredsstiller gjeldende energikrav og har teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk.

Ettersom Jackon Thermomur er formstøpt i EPS kan den settes opp i all slags vær. Den er lett å montere og tilpasse - hvert element veier under 3 kg - og de passer perfekt på hverandre. Dette sikrer en forutsigbar byggeprosess både tidsmessig og økonomisk, noe som blir satt pris på av både oppdragsgiver, utførende håndverker og ikke minst av sluttkunde.

Lurer du på noe? Ta kontakt med Jackons tekniske kundeservice

Høyere tilbakefylling og lengre spenn

Jackon Thermomur 350HD demobygg1Med introduksjonen av Thermomur 350HD sommeren 2019 ligger Jackon igjen i forkant av utviklingen. Med 200 mm homogen betongkjerne, tillater den høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger - derav navnet “Heavy Duty”. Med 150 mm isolasjon er konstruksjonen godkjent som «minimumsvegg», og oppnår U-verdi på 0,18 ved 2 meter tilbakefylling.

- Den brede, massive betongkjernen på 200 mm tåler både høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger. Samtidig sørger den også for at lydegenskapene er betraktelig forbedret. Dermed er Thermomur 350HD velegnet som skillevegg mellom boenheter, sier utviklingssjefen. – Den brede betongkjernen tillater god overdekning av armeringen og dermed bedre egenskaper mot korrosjon. Thermomur 350HD kan også benyttes som “kroneblokk” på Thermomur 350 og Thermomur 350 Super dersom man trenger bred betongflate ved skjøting av hulldekker.

Flere detaljer om den nye serien her.

Fundamentalt sunn bolig

Eivind bygger1Et hus bygget i Thermomur er godt isolert og dermed svært energieffektivt. Fordi konstruksjonen puster, vil boligen ha fullverdige boligrom med et sunt og komfortabelt inneklima, også i underetasjen. En ekstra, fullverdig etasje gir både økt bruksverdi og høyere markedsverdi på boligen – dessuten får man mulighet til skattefri inntekt fra utleie.

Last ned Grunnmurguiden her

- Jackon Thermomur er et godt økonomisk valg, ikke bare under byggeprosessen, men i hele boligens levetid, sier Olsen. - Konstruksjonen har ingen kuldebroer eller luftlekkasjer og derfor minimalt varmetap, slik vil man spare både penger og miljø i lengden.

Den lette løsningen for et bedre klima

Jackon Thermomur er et miljøvennlig valg. God og riktig isolasjon minimerer oppvarmingsbehovet, og selve materialet – EPS – er et resirkulerbart naturprodukt som det koster lite energi å produsere. Isolasjonsevnen i Thermomur er unik nettopp fordi EPS består av 98% luft.

Jackon Thermomur er utviklet og produseres i Norge – for det norske klimaet. Gjennom 35 år er systemet blitt gjennomprøvd og kontinuerlig videreutviklet. Velger du Jackons produkter tar du hensyn til miljøet – både ute og hjemme. Jackon Isolasjoner den lette løsningen for et bedre klima.