Bygg

Gjennom 35 år har Jackon jobbet med å utvikle og perfeksjonere byggesystemet Thermomuri tett samarbeid med den profesjonelle brukeren. Denne våren lanseres 2 nye serier: Thermomur 250x og Thermomur 450.

Nye fordeler og bruksområder

Eivind med nye Thermomur blokkerJackon Thermomur er et grunnmur- og byggesystem i Jackopor(EPS). Lette blokker stables oppå hverandre, armeres og fylles med betong. Byggeprosessen er effektiv og forutsigbar, og resultatet er en solid og ferdig isolert mur. Med vårens lanseringer består byggesystemet av seks smarte serier med ulike fordeler og bruksområder.

Den nye Thermomur 250x-serien med plaststeg er en videreutvikling av den originale 250-serien med EPS-steg. I motsetning til sin forgjenger, kan 250x-serien brukes som bærevegg og skillevegg mellom leiligheter, og til garasjevegger med tilbakefylling. Ved å velge Thermomur 250x til bærevegger og skillevegger vil man spare verdifull plass i en bolig. Veggen vil likevel møte kravene til lydisolering og brannsikkerhet.

- Med en massiv betongkjerne på 15 cm får Thermommur 250x bedre lyddempende egenskaper enn forgjengeren, og dessuten brannklasse REI 60, sier utviklingssjef i Jackon, Eivind Olsen. - Plaststegene gjør blokken sterkere og mer stabil. Fordelen med skrufeste i plaststegene er noe alle som kjenner Thermomur setter pris på. Det forenkler monteringen og sparer et betydelig antall arbeidstimer på byggeplass.

450 i grønne bygg

- De ulike Thermomur-seriene fyller hver sin funksjon, og de nye seriene skal fylle behov vi vet finnes ute på byggeplass. De vil gjøre hverdagen til de som bruker systemet enklere og mer effektiv.

Olsen forteller at endringer i byggeforskriftene blir lagt til grunn når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes, og at Thermomur 450 er utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet. - Med U-verdi på 0,11 vil den også være interessant for norske brukere som er spesielt opptatt av energisparing, sier utviklingssjefen. - Thermomur 450 er et nytt alternativ til lavenergiboliger.

Lette løsninger

Thermomur 450 og Thermomur 250x, vil i likhet med den markedsledende 350-serien ha et bredt utvalg av blokker. Sammen med det brede spekteret av tilbehør Jackon tilbyr, forenkler og effektiviserer dette byggeprosessen ytterligere. De nye seriene leveres med både standardblokker, hjørne-, topp- og halvblokker, smyglister og annet nødvendig tilbehør.

Gå til Nyhetsbrevet eller les mer om Thermomur 250x og Thermomur 450