Bygg

Et stabilt fundament og riktig isolasjon er avgjørende for at en bygning skal være energieffektiv og ha et sunt inneklima. En bygning kan være flott å se på, men et imponerende estetisk uttrykk er ikke nødvendigvis det samme som bygningsteknisk kvalitet. Når man bygger må man også tenke på det som ikke synes.

- Et riktig utført fundament gir minimalt varmetap, en stabil såle for boligen og holder fukt og råte borte. Samtidig skal det være holdbart og enkelt å vedlikeholde, selv i et utfordrende klima, forteller Eivind Olsen, Utviklingssjef hos Jackon.

Han legger til:

- Et fuktig miljø danner grunnlag for mugg som sprer seg til materialene rundt og gir problemer som fuktskader, vond lukt og helseplager. Tilstrekkelig, korrekt plassert isolasjon bidrar til et tørt, lunt og sunt innemiljø, reduserte oppvarmingskostnader og bedre bokomfort. Energismarte løsninger og minimalt varmetap reduserer bokostnadene og den totale miljøbelastningen.

Eivind Olsen med ny Jackon Saleblokk

Utviklingssjef Eivind Olsen viser såleblokk fra Jackon. Såleblokk benyttes der man trenger større fundamentbredde, for eksempel ved dårlige grunnforhold.

Jackons løsninger for fundament, eller «gulv på grunn» som det også kalles, har i flere tiår sørget for trygge, solide og energieffektive grunner til boliger over hele landet. Produktene som inngår i «Jackon Gulv På Grunn» er elementer til ringmur og fundament som består av en isolerende kjerne og utvendige fibersementplater som krever minimalt vedlikehold.

- Husets såle i overgangen mellom terrenget og kledningen får i tillegg et helhetlig og pent uttrykk takket være elementenes utvendige plater og tilhørende skjøtelister, fortsetter Eivind.

Skjermbilde 2022 09 13 kl2. 17.21.58Ved behov for større fundamentbredde benyttes såleblokk. Som en del av systemet inngår gulvisolasjon i Jackopor EPS og radonsikring som sørger for at den skadelige radongassen ikke trenger inn i boligen.

La oss ta en prat om ditt prosjekt

Jackon Ringmur hjorne under arbeid

Jackon Ringmur med isolerende kjerne og utvendig fibersementplate

Produktene i «Jackon Gulv på Grunn» er utviklet av Jackons eksperter i takt med endringer i byggeforskriftene og i tett samarbeid med den profesjonelle brukeren og er et sunt valg for helse, klima og lommebok - trygt fundamentert på Jackons ekspertise og erfaring.