Allment

Tidligere i høst ble Jackon en del av BEWI konsernet. Børsnoterte BEWI fikk aksept for budet på den norskeide familiebedriften med røtter tilbake til 1956. Det sammenslåtte selskapet er dermed en av Europas ledende leverandører av isolasjonsløsninger, emballasje og komponenter.

- I Norge har vår virksomhet og våre produkter lenge vært kjent under navnet Jackon. Nå endrer vi navn til BEWI. For de mange kundene som er tett knyttet til Jackon-navnet kan vi berolige med at vi er de samme menneskene, de kjente varemerkene slik som Thermomur og Jackofoam består, og vi fortsetter vårt arbeid med fokus på kompetanseheving og byggteknisk service, forteller salgsdirektør Trond Johannessen.

Johannessen er salgsdirektør for den norske delen av BEWI Insulation Scandinavia, forretningsområdet for produkter til bygg- og anleggsbransjen i BEWI. De to byggorganisasjonene i henholdsvis BEWI og Jackon rigges nå i en felles organisasjon. Fra 1. januar 2023 vil alle ordre på byggprodukter, om det er varer fra BEWI eller Jackon, håndteres av et samlet ordrekontor.

- Utveksling av kompetanse på tvers av fag- og forretningsområder i hele konsernet gjør at vi kan spille hverandre enda bedre i markedet. Framover vil vi kunne tilby kundene våre et bredere produktsortiment og flere komplette systemleveranser, tilføyer Johannessen.

For kunder og samarbeidspartnere vil sammenslåingen mellom BEWI og Jackon gi en rekke fordeler. Som en samlet enhet kan selskapet tilby en utvidet og mer bærekraftig produktportefølje og et sterkt produksjons- og distribusjonsnettverk over hele landet.

- Jackon har nå blitt en del av BEWI, noe som helt klart styrker den samlede profilen. Vi gleder oss til å møte kundene som et felles selskap og sammen skape verdier gjennom hele leverandørkjeden, sier Torben Nielsen, administrerende direktør i BEWI Insulation Scandinavia.

Det sammenslåtte selskapet er integrert gjennom hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til gjenbruk og resirkulering til nye produkter. Selskapet deles i fem divisjoner etter kundesegmenter: Råvare (RAW), byggprodukter (Insulation), Packaging & Components, produkter til bilindustrien (Automotive), samt resirkulering (Circular).


 

Om Jackon og BEWI

Jackon gruppen har frem til nå vært et familieeid industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet leverer råvarer, byggesystemer, samt andre isolasjons- og emballasjeløsninger av EPS, XPS, EPP og EPE til byggebransjen og annen industri. Jackons mest kjente varemerker er Jackopor, Jackofoam, Thermomur, Siroc, Thermodren, Jackoboard og Jackon Super EPS.

BEWI er en internasjonal leverandør av emballasje, komponenter og isolasjonsløsninger notert på Oslo Børs. Selskapets satsing på bærekraft er integrert i hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til resirkulering av brukte produkter.

Til sammen har BEWI og Jackon rundt 70 fabrikker, i tillegg til 11 anlegg gjennom delt eierskap og opererer i dag i 14 europeiske land. Selskapet har omtrent 3500 dedikerte medarbeidere.

 Les mer om BEWI her