Jackon - et norsk industrieventyr!

Jackon gruppen er et heleid norsk industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Vi er stolte av å kunne kalle oss en av Europas ledende produsenter av isolasjon, byggesystemer, våtromsprodukter samt spesialprodukter og emballasje i ekspandert (EPS) og ekstrudert (XPS) polystyren og EPP (ekspandert polypropylen) til byggebransjen og annen industri. Konsernet har i alt 21 fabrikker i 6 land i Europa - 18 av fabrikkene ligger i Norden. Vi har 800 ansatte og en årlig omsetning på om lag 2,9 mrd kroner.

Våre mest kjente merkenavn er Jackopor® (EPS), Jackofoam® (XPS), Thermomur®, Thermodren®, Jackon Ringmur og Jackon våtrom (Jackoboard®).

Utvikling for energisparing og miljøriktige løsninger

Vi bruker vesentlige ressurser på utvikling av nye isolasjonsløsninger, byggesystemer og produksjonsmetoder. Dette gjør at vi raskt kan tilpasse produktene til nye markeder, behov og ønsker. Vi bestreber oss for å skape lette løsninger for et bedre klima.

Kvalitetssikring

Vi har gjennom flere år bygget opp et gjennomarbeidet system for kvalitetssikring. Dette stiller krav til hele virksomheten fra produksjon til anvendelse av produktene, og gjør at vi er tilpasset markedets krav.

Vi er sertifisert etter ledelsessystemet for kvalitet ISO 9001:2015 og ledelsessystemet for miljø ISO 14001:2015.

Vi kan nå dokumentere en ensartet kvalitet i all ledd, fra produktutvikling, ordrehåndtering, produksjon og levering. Dette gjelder alle arbeidsprosesser i alle våre Nordiske fabrikker og alle våre produkter; fra isolasjonsplater, byggesystemer, emballasje og industriprodukter. Dette gir deg som kunde sikkerhet for levering av rett produkt til rett tid og rett kvalitet.

Grunnleggelsen

Vår bedrift ble grunnlagt i Fredrikstad i 1956 av Jacob Solgaard og Konrad Akselsen (derav navnet Jackon). Vi har siden starten arbeidet med utvikling og produksjon av produkter basert på polystyren. Det begynte med produksjon av isolerende rørskåler til vannrør og flyteelementer til redningsvester.

Jackon har utviklet seg til et stort konsern med en betydelig eksport til mange land i Europa. Vi har datterselskap og produksjonsenheter flere steder i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia og Finland.

Vi har vært med i over 60 år

Vi er en bedrift med tradisjoner, og vår historie er preget av nytenkning, utvikling og tilpasning til stadig skiftende markedsforhold og behov. Med dette som utgangspunkt har vi utviklet en rekke produkter og produksjonsmetoder.