Allment

Tre år siden sist og Jackon kunne endelig invitere til den tradisjonsrike fagdagen ved Kompetansesenteret i Fredrikstad. 300 fagfolk fra hele landet deltar på torsdagens arrangement der produktnyheter, kunnskapsdeling og miljø står på programmet.

- Årets fagdag er den femte i rekken etter at Kompetansesenteret sto ferdig i 2015. Lang tid med pandemi og lite bruk av senteret har vært trist, men samtidig gitt oss en fin anledning til å fornye utstillingene og oppgradere senteret generelt. Vi er både glade og stolte over å samle 300 bransjefolk til fag og festligheter i dag, forteller Trond Johannessen, Salgsdirektør Jackon Bygg Norge, i sin åpningstale.

Salgsdirektor Trond Johannessen i Kompetansesenteret

Salgsdirektør Trond Johannessen ønsker velkommen til fagdag ved Jackons kompetansesenter

Under årets fagdag har Jackon med seg flere samarbeidspartnere. Sintef forteller om et felles forskningsprosjekt på Brannklasse 2 på Thermomur, Hey`di demonstrerer pussystemer, Fischer viser fram festemateriell og Barchip gir veiledning om fiberarmering.

Christopher Øby ble anbefalt et besøk på fagdagen av sine kollegaer på Byggmakker Saxegård. Han forteller at fullskala modellene i utstillingen og demonstrasjonene bidrar til mer forståelse av produktene og dermed mer inspirerende å selge. Med seg på fagdagen har han entreprenøren Daniel Olafsen fra Borg Bygg og Takst AS. Olafsen har lite erfaring med Jackon fra tidligere, og er på fagdagen for å lære mer om grunnmur og plate på mark.

- Hittil har jeg bygd mest med treverk, men har vært nysgjerrig på Thermomur en tid. At jeg selv kan teste produktene under kyndig veiledning gir meg den tryggheten jeg trenger for å prøve ut nye løsninger.

Christopher Oby fra BM Saksegard og Entreprenor Daniel Olafsen fra Borg Bygg og takst

Christopher Øby fra Byggmakker Saksegard og entreprenør Daniel Olafsen fra Borg Bygg og Takst AS

Som tidligere sendes deltakerne i grupper fra stasjon til stasjon, 17 i alt. De besøkende blir introdusert for en ny type patentert ringmur (Ringmur RA) med spor for enkel og korrekt plassering av radonsperre etter nye anbefalinger fra Sintef, praktiske løsninger for håndtering, sortering og avfallshåndtering av EPS-avkapp fra byggeplass og får en god innføring i brannsikre løsninger for bruk av Thermomur i brannklasse 2, det vil si leilighetsbygg med inntil 4 etasjer. Et besøk ved den nye produksjonslinjen for Jackofoam XPS er det også tid til.

Distriktssjef Svein Nilsson forklarer losninger for kapping sortering og avhending av EPS pa byggeplass

Svein Nilsson forklarer løsninger for kapping, sortering og avhending av EPS på byggeplass

Fra Greåker vgs i Sarpsborg kommer en gruppe på 20 lærere som underviser i byggfag. Frank Ulland er en av dem.

Laerer i Byggfag ved Greaker VGS Frank Ulland1

Lærer i Byggfag ved Greåker videregående skole, Frank Ulland

- Vi lærere trenger å holde oss oppdatert på nye produkter og byggemetoder. Faglig påfyll direkte fra produsentene og besøk på fabrikken er verdifull og nyttig kursing for oss. Læringen tar vi med oss tilbake i undervisningen og kommer elevene til gode, forteller han.

Nøkkelen til suksess

Innovasjon og kunnskapsdeling er viktige drivere for Jackon. Kompetansesenteret er en 1500 m2 arena med fullskala utstillinger av Jackons løsninger for grunnmur, byggesystemer og isolasjonsløsninger, inkludert tilhørende produkter. Senteret er åpent hver dag for grupper i alle størrelser. Siden åpningen har over 5000 bransjefolk fra hele Skandinavia har tatt turen innom. Det forteller mye om behovet for opplæring i bransjen. Målet er at møtene skal gi bedriftens ansatte inspirasjon til å utvikle bedre løsninger.

- Direkte tilbakemeldinger fra kundene er det ideelle utgangspunktet for innovasjon og videreutvikling av eksisterende produkter. Det er gjennom forhandlerne vi selger varer, men det er overfor brukerne av produktene våre vi må bevise at Jackon har de beste løsningene, avslutter Johannessen.

 Distriktssjef Stian Gruer forteller om bruk av Jackopor Plank til innfesting av dorer og vinduer i Thermomur