Allment

Torsdag 30. august åpnet Jackon nytt kompetansesenter i Skøvde, Sverige. Forhandlere, profesjonelle fagfolk og politikere møtte opp til fagdag og åpningsfest. Kompetansesenteret skal bidra til å øke kunnskapen om bruk av isolasjon, innovasjon og nytenking.

- Vi er svært glade for å kunne ønske velkommen til åpningen av Jackons svenske Kompetansesenter, sier Jan Erik Engebretsen, Salgsdirektør i Jackon.

Kommunalråd Catharina Johnsson var tilstede på åpningen og stod for en høytidelig klipping av snoren som offisielt åpnet kompetansesenteret.

Høster erfaring fra Norge

For 3 år siden åpnet Jackon et Kompetansesenter ved hovedkontoret i Fredrikstad, siden den gang har over 4000 fagfolk vært innom. Erfaringene fra Norge har lagt til grunn for avgjørelsen om å lage et senter også i Sverige.

- Forarbeidet startet i januar 2018, og vi er nå svært fornøyde med at Kompetansesenteret i Skøvde er en realitet, sier Engebretsen. 

Fokus på kunnskapsdeling

Kompetansesenteret legger til rette for praktiske demonstrasjoner av byggesystemer, slik at kursdeltakere selv kan lære gjennom prøving og feiling under kyndig veiledning. Engebretsen tror kunnskapsdeling er viktig for å sikre utvikling og innovasjon.

-  Kunnskapsdeling er det beste utgangspunktet for innovasjon og nytenkning. Målet er at møtene med profesjonelle brukere, forhandlere, arkitekter og studenter også skal gi våre egne ansatte inspirasjon til å utvikle stadig nye og bedre løsninger, sier Engebretsen.

Gunstig plassering

Kompetansesenteret ligger vegg i vegg med Jackons fabrikk i Skøvde. Hallen på 900m2 huser utstillinger og innendørs byggeplass.

- Plasseringen ved fabrikken vår Skøvde er strategisk og legger til rette for at vi kan skysse inn kunder fra nærmest hele Sverige, avslutter Jan-Erik Engebretsen.