Allment

Svend Anders Karlsen-Moum (39) gikk fra 1. januar 2023 løs på ansvaret som Marketing manager i BEWI Insulation (tidl Jackon) i Norge. 

–Det har vært en veldig spennende oppstart hvor jeg har begynt å bli kjent med både rollen, nye kollegaer og virksomheten i seg selv. Jeg er imponert over å se alt som er utviklet og bygget opp gjennom flere generasjoner. Det er ikke tilfeldig, og fortsatt er utviklingsavdelingen helt sentral i virksomheten, sier Svend Anders noen få uker inn i jobben. 

Bred bakgrunn fra Oslo og Fredrikstad

Svend Anders har de siste årene vært rådgiver i design- og kommunikasjonsbyrået Studiogeist. Han har tidligere jobbet i The Pitch, vært Markedsansvarlig i Fredrikstad Fotballklubb og hatt rådgiveransvar i mediebyråer i hovedstaden.

Han skal i BEWI ha base ved fabrikken i Fredrikstad, og vil ha mye kontakt med sine kollegaer i Sverige og Danmark spesielt. 

– Det er mange muligheter etter sammenslåingen av Jackon og BEWI. Jeg ser frem til å komme inn i et nytt kapittel for det som nå vil kombinere "det beste fra to verdener" under ett navn. Ikke minst gleder jeg meg til samarbeid med byggevarekjedene og de andre samarbeidspartnerne, legger Svend Anders til.

— Får en viktig rolle

– Svend Anders vil få en viktig rolle som bindeledd mellom våre kunders markedsavdelinger og oss. Han skal sørge for at vi får det beste ut av avtalene med kjedene, binde sammen diverse aktiviteter, hjemmesider, sosiale medier og mer, sier salgsdirektør for BEWI Insulation Norge, Trond Johannessen.

– Han vil jobbe tett sammen med salg og utvikling og vil også utveksle erfaringer ned sine kolleger i Sverige og Danmark. Jeg er imponert over hvor fort Svend Anders har tatt rollen og han vil bli en viktig bidragsyter for salgsgruppa fremover. Han er jo en veldig jordnær og hyggelig fyr og det er ingen ulempe — så får vi leve med at han er Leeds supporter, smiler Johannessen.

Marianne Mügge har til nå vært Marketing Manager for Jackon i Skandinavia. Hun innehar  rollen som Kommunikasjonssjef på gruppenivå i BEWI-konsernet, og fortsetter med kontorplass i Fredrikstad.

Om Jackon og BEWI

Jackon gruppen har frem til høsten 2022 vært et familieeid industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet leverer råvarer, byggesystemer, samt andre isolasjons- og emballasjeløsninger av EPS, XPS, EPP og EPE til byggebransjen og annen industri. Jackons mest kjente varemerker er Jackopor, Jackofoam, Thermomur, Siroc, Thermodren, Jackoboard og Jackon Super EPS.

BEWI er en internasjonal leverandør av emballasje, komponenter og isolasjonsløsninger notert på Oslo Børs. Selskapets satsing på bærekraft er integrert i hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til resirkulering av brukte produkter.

Til sammen har BEWI og Jackon rundt 70 fabrikker, i tillegg til 11 anlegg gjennom delt eierskap og opererer i dag i 14 europeiske land. Selskapet har omtrent 3500 dedikerte medarbeidere.

 Les mer om BEWI her