Bygg

-       Vi har tapt mye tid og penger på å ikke komme hit før!

Egil Mikalsen fra Tromøy Bygg i Arendal er en av 12 ansatte hos 5 ulike Norgeshus-forhandlere som har tatt turen til Jackons hovedkontor i Fredrikstad. Målet for turen er ikke bare et hyggelig besøk, men en grundig teoretisk og praktisk opplæring i bruk av Jackon Thermomur.

Mikalsen har kun positive erfaringer med Thermomur. – Muren er jo ferdig isolert i det den står ferdig. Lettere kan det ikke bli!

Kompetanseheving

Sørlandsgjengen bruker dagen i Jackons 1500 m2 store kompetansesenter med fullskala modeller av alle Jackons produkter. Etter et par timer med teori og omvisning, får de testet kunnskapene sine når de blir utfordret til å bygge et lite Thermomur-hus i demo-området. Alt skjer under kyndig veiledning av Jackons salgssjef for Storkunde og Husprodusenter, Lars Herman Evensen.

-       Thermomur er jo ikke vanskelig å bruke, sier Evensen. – Likevel kan de fleste plukke opp noen råd for å få en enda smidigere byggeprosess og en optimal utnyttelse av systemet.

Evensen forteller at Jackon ofte tar i mot kunder og håndverkere i kompetansesenteret.

-       Siden vi åpnet i 2015 har vi hatt nærmere 3000 gjester innom!

Stort prosjekt på Tromøya

-       Vi skal straks i gang med vårt største Thermomur-prosjekt så langt, forteller Johan Fredrik Lehland fra Lehland Bygg. – På Tromøya utenfor Arendal ligger 58 tomter i et nytt boligfelt. Vi skal i første omgang sette opp 11 grunnmurer i Thermomur.

Lehland har erfaring med Thermomur fra tidligere, men kun fra enkeltprosjekter. Han setter pris på å få eksperthjelp for å spisse kompetansen før byggestart på Tromøya: – Spesielt ser vi viktigheten av at underlaget er skikkelig avrettet. Da går resten nesten av seg selv!

-       Jeg har kun gode erfaringer med Thermomur, supplerer Birger Berg Pedersen fra Tromøy Bygg. – I dag har jeg lært at det er mye bedre skrufeste i elementene enn jeg trodde. Det kommer til å spare meg for mye tid at gipsen kan skrus rett på veggen.

Lett og sunt

Egil Mikalsen ser imidlertid en slags utfordring med Thermomur-systemet: – Det er så lett og jeg blir så ivrig at jeg går meg blind på å bygge fort!

At Thermomur er så brukervennlig er en fordel på flere måter, mener Mikalsen: - Det er mindre feilmarginer ved bruk av Thermomur enn andre byggematerialer, derfor er det greit å lære bort til lærlinger. De synes det er gøy, blir raskt gode, og kan få tillit i bruk av systemet.

Byggesystemet Thermomur er utviklet i henhold til byggeforskriftene, og det ferdigstilte bygget vil være energieffektivt med et sunt og komfortabelt innemiljø. Mikalsen er HMS-ansvarlig i Tromøy Bygg, og er opptatt av egen og kollegenes helse:

– Etter mange år i bransjen har jeg utviklet allergi mot andre typer isolasjon. Jeg oppfordrer alltid gjengen til å bruke maske, men bygger vi med Thermomur unngår vi hele problemet – en udiskutabel og svært viktig fordel for oss som har dette som yrke, avslutter han.

Kontakt oss på Jackon så vi kan planlegge et besøk i Jackons kompetansesenter for ditt firma!